OKULUM UZAKTA,ÖĞRETMENİM YANIMDA´ PROJEMİZ.

OKULUM UZAKTA ÖĞRETMENİM YANIMDA PROJEMİZ İLE OKUL ÖNCESİ ÇAĞINDA OLUP ANAOKULUNA GİTME İMKANI BULAMAYAN DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIMIZIN YANINA GİDİP ONLARI BİR NEBZEDE OLSA OKUL ÖNCESİ EĞİTİMLE TANIŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ.

Proje Adı : OKULUM UZAKTA, ÖĞRETMENİM YANIMDA

Proje Tanıtımı :

Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Bu yüzden okul öncesi eğitimle tanışma fırsatı yakalayamayan dezavantajlı öğrencileri okul öncesi eğitimle tanıştırırken, ailelerinde okul öncesi eğitimi ve çocuk psikolojisi konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

Proje Yöneticisi: Hatice KARADUMAN

Proje Ekibi         : Kenan POLAT(Rehber Öğrt.)

Neslihan EREK(Okulöncesi Öğrt.

Yasemin ALBAYRAK(Okulöncesi Öğrt.)

İletişim Bilgileri:  Hacı Kamer Torun Anaokulu

757551@meb.k12.tr

Projenin Amacı:

Okul öncesi eğitime ulaşma şansı kısıtlı olan okul öncesi çağındaki dezavantajlı çocukların ve ailelerinin okul öncesi eğitimle tanışmalarını sağlamak.

Projenin Hedefleri:

1.Okulöncesi çağındaki dezavantajlı çocukların okul öncesi eğitim alması.

2. Ailelerin okul öncesi eğitimin öneminin kavramaları.

3. Çocukların çeşitli etkinliklerle beş gelişim alanına yönelik eğitim almaları.

4. Ailelerin okul öncesi eğitiminin önemi  konusunda bilinçlenmelerini sağlamak.

5.Ailelerin çocuk psikolojisi hakkında bilgi sahibi olmaları.

Projenin Hedef Kitlesi:

1. Okul öncesi çağındaki dezavantajlı çocuklar ve aileleri

İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar:

1.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

2.Köy Muhtarları

3.İlçe Müftülüğü

4.Kaymakamlık

5.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

6.İlçe Jandarma Komutanlığı

Proje Performans Göstergeleri:

Projenin gerçekleştirilmesi durumunda elde edilecek çıktılar:

1. Proje için hazırlanan afiş, duyuru ve pano görselleri

2. Öğrenci performans dosyası

3. Web sitesinde yapılan yayın ve okunma

4. İstatistiki raporlar

Projenin İşleyişi:

1. Proje ekibinin belirlenmesi

2. Okul öncesi çağındaki dezavantajlı öğrencilerin belirlenmesi

3. Yapılacak etkinlikler için örnek dosya oluşturulması

4.Etkinliğin yapılacağı yerlerin belirlenmesi için İlçe Müftülüğü ile iş birliğinin sağlanması.

5. Köylere gidiş günlerinin belirlenmesi

6. Etkinliklerin belirlenen günlerde gerçekleştirilmesi.

7. Etkinliklerin yapılacağı gün katılımın eksiksiz olması için köy muhtarlarıyla iletişim sağlanması.

8. Proje çıktılarının değerlendirilmesi.

Tahmini Zaman: Projenin Başlangıç Tarihi: 06.02.2017 / Bitiş Tarihi: 05.06.2017

Kaynaklar:

1.Okul Aile Birliği

2.Sosyal Yardımlaşma Derneği

3.Kemah Kaymakamlığı

İzleme ve Değerlendirme:

İzleme mekanizması:

1. Proje ekibi oluşturulması ile birlikte ekip, örnek etkinlik ile ilgili aylık raporları proje sorumlusuna sunacaktır.

2. Gidilen köyler ve katılan toplam veli ve öğrenci sayısı ile ilgili raporlar proje sorumlusuna sunulacaktır.

3. Projenin tanıtımı ile ilgili yapılacak olan duyuru ve bildirimler rapor halinde önce proje sorumlusuna sunulacaktır.

YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN YÖNLERİ

Bu proje, ilçemiz dâhilindeki okul öncesi eğitimden yararlanamayan dezavantajlı okul öncesi çağındaki öğrencileri okulöncesi eğitimle bir nebzede olsa tanıştırma imkânı sağlamaktadır. Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlarken en önemli kavramlardan birisi olan çocukları ilköğretime hazırlamayı hedeflemektedir. Bu sayede ailelerde okul öncesinin önemi ve çocuk psikolojisi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.